Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu i Jadranski zavod Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti organizirali su treću po redu Međunarodnu znanstvenu konferencija pomorskog prava: Suvremeni izazovi pomorske plovidbe, koja se održala u Splitu 8. i 9. travnja 2021. Konferencija je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije i HDPP-a.
Kako bi se usprkos pandemiji Konferencija održala i uspješno okupila znanstvenike i stručnjake za pomorsko pravo iz zemlje i inozemstva, održala se u hibridnom obliku.

Akademski program konferencije obuhvaćao je brojne teme iz područja pomorskog prava, a uvodna predavanja održali su počasni članovi Hrvatskog društva za pomorsko pravo, profesor emeritus dr. sc. Rhidian Thomas s Institute of International Shipping and Trade Law, Swansea University, Wales, United Kingdom i dr. Ann Fenech, odvjetnica u Fenech & Fenech Advocates i podpredsjednica CMI-a.

Program
Više o ISCML-u
Galerija fotografija