Drugi po redu tečaj International Maritime and Transport Law Course – Transport Law de Lege Ferenda – Legal Aspects of Digitalization and Other Recent Developments in International Transport, održan je od 6.-11. rujna 2021. godine. I ove je godine održan u hibridnom obliku, ali uz veći broj sudionika na IUC-u u Dubrovniku.

Istaknuti predavači s niza sveučilišta iz inozemstva (Sveučilište u Bologni, Sveučilište u Ljubljani, Sveučilište u Genovi, Sveučilište Nicolaus Copernicus – Torun, Sveučilište u Teramu, Jaume I University – Castellon, Ankara University Yildirim Beyazit University, University Carlos III – Madrid, University of London, University of Vigo and World Maritime University) i domaćih akademskih institucija (Sveučilište u Zagrebu, Jadranski institut HAZU, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Zadru i Sveučilište u Splitu) polaznicima tečaja pružili su analizu najnovijih međunarodnih i nacionalnih propisa i sudske prakse iz područja pomorskog i prometnog prava te dodatna pitanja raspravljali tijekom rasprava koje su se otvarale nakon svake sesije.

Dio je tečaja bio namijenjen izlaganjima polaznika koji su u okviri TRANSLAWFER konferencije imali priliku predstaviti i opisati vlastite istraživačke projekte vezane za svoje LLM ili doktorske studije s renomiranim sveučilišnim profesorima i stručnjacima za pomorsko pravo.

 

Program IUC 2021.
Book of Abstracts
Galerija fotografija