U organizaciji hrvatskog, talijanskog i slovenskog društva za pomorsko pravo u Portorožu je od 23. do 25. svibnja 2019. održan 4th Adriatic Maritime Law Conference (AMLC).

Iznimno zanimljivo uvodno predavanje imao je sudac Suda pravde Europske unije, prof. Marko Ilešič.  Skupu se, povodom EU Maritime Day-a obratila gđa. Violeta Bulc, Europska povjerenica za transport. Pored članova hrvatskog, slovenskog i talijanskog društva za pomorsko pravo na AMLC je, kao Key-note speaker došao i prof. Norman Martinez s IMLI-a, a pridružili su nam se i kolege iz Crne Gore, Albanije i Malte.

Na konferenciji su se redale iznimno zanimljive sesije tijekom kojih su iznesene novine i produbljene rasprave vođene tijekom prvih triju AMLC-ova. Tako je jedna sesija bila posvećena lučkom pravu, druga pravnim problemima vezanim uz istraživanje i eksploataciju ugljikovodika, treća pravnim aspektima nautičkog turizma i pravnog režima za marine, četvrta pravima putnika koji se prevoze Jadranskim morem, peta se sesija bavila pravnim aspektima gradnje brodova i financiranja gradnje u europskim i ne-europskim državama, zatim je u šestoj sesiji obrađena vrlo moderna tema – industrija 4.0. i pomorski transport te su zaključno razmatrana radnopravna pitanja vezana za pomorstvo i transport općenito.

Uz gusti raspored ipak je ostalo malo vremena i za ugodno druženje.

Program
Book of Abstracts
Galerija fotografija